Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Deniz Naki, η St Pauli, η φασιστική επίθεση και το Κομπάνι...


Τον χτύπησαν γιατί υπερασπίστηκε το Κομπάνι και την Παλαιστίνη

BEIM HEIMSPIEL VON HANSA ROSTOCK GEGEN DEN FC ST.PAULI AM 11. SPIELTAG DER ZWEITEN FUSSBALLBUNDESLIGA AM 2.NOVEMBER 2009 IN HAMBURG021109 / 2009 / ROSTOCK / DEUTSCHLAND / EUROPA / SPO / FUSSBALL / ZWEITE BUNDESLIGA / MÄNNER / DKB-ARENA / SAISON 2009/2010 / 11. SPIELTAG / FC ST.PAULI / HANSA ROSTOCK

 

Ο Deniz Naki είναι ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής για την St. Pauli υπό την έννοια ότι αποτέλεσε αγωνιστικό και πολιτικό σύμβολο της ομάδας επί σειρά ετών με τη φανέλα της οποίας συμπλήρωσε 71 συμμετοχές και 12 γκολ σε διάστημα τριών ετών (2009-2012). Ανάμεσα στα πολλά που έχει προσφέρει, αξέχαστες παραμένουν οι στιγμές για τους οπαδούς της αντιφασιστικής Pauli όταν κάρφωσε τη σημαία της ομάδας μέσα στην έδρα της «προαιώνιας» -και δεξιών καταβολών- εχθρού, Hansa Rostock, έπειτα από μια σπουδαία νίκη.

Τέτοια περιστατικά αλλά και οι ποδοσαφαιρικές του ικανότητες έχουν δημιουργήσει σχέσεις αγάπης και λατρείας ανάμεσα στον Deniz και τους οπαδούς της Pauli. Το τελευταίο διάστημα στο φόντο της έντασης που έχει υπάρξει στην Τουρκία με τα γεγoνότα στο Κομπάνι, τις βάσιμες κατηγορίες των Κούρδων για τη βοήθεια από το κράτος της Τουρκίας στον ISIS και τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην ίδια την Τουρκία ο Deniz πήρε δημόσια θέση. Τι ακολούθησε; Διαβάστε τα όσα μας λένε τα παιδιά από το club της αγαπημένης St Pauli στη Θεσσαλονίκη:

Γεννημένος στο Duren της Γερμανίας, αλλά με Κουρδική καταγωγή, ο Naki έφυγε πέρσι από την Paderborn για να αγωνιστεί στην Τουρκία και την Gençlerbirliği με τη φανέλα της οποίας μέχρι το βράδυ της περασμένης Κυριακής (2/11) συμπλήρωσε 13 συμμετοχές. Πλέον δεν θα κάνει άλλες στο μέλλον καθώς άμεσα έλυσε το συμβόλαιό του με την Τουρκική ομάδα, και επιστρέφει στην Γερμανία με τις πιθανότητες να φορέσει ξανά τη φανέλα της Pauli να είναι πολλές.

Αιτία για το άμεσο διαζύγιο του με την Τουρκική ομάδα και την άρον – άρον επιστροφή του στην Γερμανία, αποτέλεσε η φασιστική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής από τρεις αγνώστους, οι οποίοι τον αφού τον γρονθοκόπησαν στη συνέχεια απείλησαν την ζωή του. Περιστατικό αυτό συνδέθηκε άμεσα με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Naki για τα γεγονότα της πόλης Kobane και τις μάχες που ξέσπασαν εκεί πριν από λίγες ημέρες.

naki

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Naki στη συνέντευξη που παραχώρησε: «Την περασμένη Κυριακή, δέχθηκα επίθεση από τρία άγνωστα άτομα. Με απείλησαν ότι το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν προειδοποιητικό και πως αν συνεχίσω έτσι, οι συνέπειες θα είναι χειρότερες. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν το χρειάζεται η Τουρκία, καθώς ότι συνέβη, συνέβη λόγω της Κουρδικής καταγωγής μου, αλλά και της υποστήριξής μου στο θέμα της Συρο-Κουρδικής πόλης Kobane η οποία μάχεται ενάντια στο ισλαμικό κράτος.

Μέχρι σήμερα, οι απειλές είχαν περιοριστεί σε μηνύματα και σε λεκτικές επιθέσεις αλλά την Κυριακή η κατάσταση ξέφυγε. Έλυσα άμεσα το συμβόλαιό μου με την Gençlerbirliği και επιστρέφω στην Γερμανία για να παίξω ποδόσφαιρο σε μια χώρα όπου η οικογένειά μου δεν θα κινδυνεύει».

Να σημειωθεί, ότι τις προηγούμενες ημέρες πριν την επίθεση, ο Deniz Naki με δημόσιες τοποθετήσεις του στο Facebook ζητούσε την προστασία όλων των μικρών κοριτσιών από το ισλαμικό κράτος, καθώς επίσης την ελευθερία της Kobane, αλλά και της Παλαιστίνης.

Όσο για το που θα συνεχίσει την καριέρα του; Αυτό προς το παρόν παραμένει άγνωστο, με τους φίλους της Pauli πάντως ήδη να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για επιστροφή στην ομάδα που διένυσε τα καλύτερα του χρόνια, κάτι που δηλώνει και ο ίδιος.

HANSA ROSTOCK - FC ST. PAULI

St Pauli Thessaloniki  Club

ΠΗΓΗ:toperiodiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου