Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Κυριακάτικο σινεμά:"ELLIS" (2015)



 
Στο σημερινό "Κυριακάτικο σινεμά" ο Robert De Niro υποδύεται έναν από τους εκατομμύρια μετανάστες,ανάμεσά τους και Έλληνες, που βρέθηκαν στο Ellis Island Immigrant Hospital. Σε αυτό το νοσοκομείο  από το 1902 πέρασαν τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια μετανάστες, πολλοί από τους οποίους  δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους, εξαιτίας διαφόρων  ασθενειών που τους οδήγησαν στο θάνατο.
Ο Robert De Niro  εξαιρετικός στο  ρόλο του αφηγητή της  ιστορίας εκατομμυρίων ανθρώπων που άφησαν τον τόπο τους για μια καλύτερη ζωή.
Ο πρωτοποριακός γάλλος καλλιτέχνης JR,ο σεναριογράφος Eric Roth και ο μεγάλος  ηθοποιός  Robert De Niro υπογράφουν αυτήν τη ταινία-έρευνα.
 Διασχίζοντας ο De Niro το εγκαταλειμμένο και ερειπωμένο  Ellis Island Immigrant Hospital, συνοδεύεται  από τα φαντάσματα των ανθρώπων που βρέθηκαν στο νησί. Τα φαντάσματα απεικονίζονται από ασπρόμαυρες μορφές στους τοίχους (installations), χαρακτηριστικές του έργου του JR και εμπνευσμένες από πραγματικές φωτογραφίες μεταναστών της εποχής, ως φυσικό σκηνικό...

K A Λ H  Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου