Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής ορχήστρας της Βιέννης (2018)



Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτοχρονιατικη συναυλια βιεννησ 2018

Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, που, για μία ακόμη χρονιά, υποδέχθηκε μουσικά τη νέα χρονιά, παρουσιάζεται στο σημερινό "Κυριακάτικο σινεμά"
Στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα,  το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας, η διάσημη ορχήστρα ερμήνευσε έργα του Johann Strauss πατέρα, του Johann Strauss υιού, του Josef Strauss, του Franz von Suppé και του Alfons von Czibulka.
  Η Großer Saal, που στα γερμανικά σημαίνει μεγάλη αίθουσα και έχει ταυτιστεί στο μυαλό όσων αγαπούν την κλασσική μουσική με τον ερχομό του νέου έτους, έχει εξαιρετική ακουστική η οποία οφείλεται στην αρχιτεκτονική της. Το ορθογώνιο σχήμα και οι αναλογίες της σε συνδυασμό με τις εσοχές και τα γλυπτά, δημιουργούν πολλές ανακλάσεις κατά την μεταφορά του ήχου.
 
 

Η αίθουσα, που την ημέρα της Συναυλίας διακοσμείται με 30.000 λουλούδια - δώρο από το Σαν Ρέμο, προσφέρει θέση σε 1.744 καθήμενους και 300 όρθιους επισκέπτες, όμως τα περισσότερα εισιτήρια για την εκδήλωση - οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 35 έως 1.090 ευρώ - διατίθενται σε χορηγούς, επίσημους κρατικούς προσκεκλημένους, τιμώμενους και ευεργέτες της ορχήστρας.
Για τα μόλις 700 εισιτήρια, που απομένουν προς πώληση στο υπόλοιπο κοινό, υποβάλλονται κάθε χρόνο πάνω από 60.000 αιτήσεις μέσα από την ιστοσελίδα της Φιλαρμονικής της Βιέννης μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τις 2 ως και τις 23 Ιανουαρίου της προηγούμενης χρονιάς. Οι «τυχεροί» για αυτά κληρώνονται, ώστε, όπως τονίζεται, να δίνεται ίση ευκαιρία σε όλους τους ανά τον κόσμο φίλους της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης.
                                                                   Καλή ακρόαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου