Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Κυριακάτικο σινεμά-θέατρο: "Τα παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ...



Τα "Παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ, που σαν αύριο 4 Μαρτίου του 1852 έφυγε από τη ζωή, είναι η  θεατρική  πρόταση του ιστολογίου για το αυριανό "Κυριακάτικο σινεμά".
 Ο Νικολάι Γκόγκολ, γνωστός από τον «Επιθεωρητή», το «Ημερολόγιο ενός τρελού» και τον «Τάρας Μπούλμπα», είναι ο συγγραφέας που θαυμάζει πολύ ο Τσέχωφ και τον θεωρεί τον οξυδερκέστερο κοινωνικό συγγραφέα στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Ο συγγραφέας, απόλυτα απολαυστικός και αληθινός, μέσα από το έργο του, επιλέγει το ουσιώδες. Τα αποτελέσματα...μηνύματα βαθιά και πανανθρώπινα!
Μερικοί μικροαστοί καταφεύγουν στα προξενιά για να βρουν συντρόφους και κατά έναν απίστευτο τρόπο βρίσκονται όλοι χαμένοι. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή μια ολόκληρη εποχή – χαρακτηριστική και ταυτόχρονα διαχρονική. Στην αξιόλογη παράσταση που παρακολουθούμε από τα θεατρικά διαμαντάκια της  ΕΡΤ παίζουν η Ειρήνη Κουμαριανού στο ρόλο της θείας που προσπαθεί να παντρέψει την ανηψιά της, η Μαρία Κωνσταντάρου στο ρόλο της ανηψιάς, ο Ιάκωβος Ψαράς, η Ντίνα Κώνστα κ.ά.
Η παράσταση βρίσκεται και στο  https://www.youtube.com/watch?v=6Cbrkw8zwro

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου