Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Παγκόσμιο κύπελο 2018, Ρωσία, οι 8 όμιλοι των 32 ομάδων...



Οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ 2018

Το Μουντιάλ 2018 ξεκινά μεθαύριο, 14 Ιουνίου, με την οικοδέσποινα Ρωσία να υποδέχεται τη Σαουδική Αραβία κι ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό, στις 15 Ιουλίου στο Λουζνίκι. Για ένα μήνα, οι μεγαλύτεροι αστέρες του κόσμου θα καθηλώσουν εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες τους.
 Στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, θα λάβουν μέρος 32 ομάδες. Τη μερίδα του λέοντος έχει η ευρωπαϊκή ζώνη με 14 ομάδες, ενώ από 5 εκπροσώπους έχουν η Λατινική Αμερική, η Αφρική και η Ασία. Οι τελευταίες τρεις ομάδες προέρχονται από την Κεντρική Αμερική. Οι πόλεις της Ρωσίας που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση είναι οι εξής: Μόσχα, Γεκατερίνενμπουργκ, Αγ. Πετρούπολη, Ροστόφ, Σαμάρα, Βόλγκογκραντ, Σότσι, Καζάν, Σαράνσκ, Καλίνινγκραντ και Νίζνι.
Οι οκτώ όμιλοι που προέκυψαν είναι μάλλον ισορροπημένοι και στους περισσότερους υπάρχει τουλάχιστον ένα ξεκάθαρο φαβορί, με εξαίρεση τον 1ο, όπου εξ ορισμού πήγαινε η οικοδέσποινα Ρωσία και από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας προέκυψε η Ουρουγουάη. Το μεγαλύτερο παιχνίδι της Α΄ φάσης θα είναι αναμφίβολα το ιβηρικό ντέρμπι του 2ου ομίλου μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας, δηλαδή των δύο ομάδων που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα όμως από την έκβασή του αμφότερες αναμένεται να προκριθούν σε βάρος του Μαρόκου και του Ιράν. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 5ος όμιλος, με επικεφαλής τη Βραζιλία και τις Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία να έχουν τις όλες τις δικές τους πιθανότητες πρόκρισης. Η κάτοχος του τίτλου Γερμανία θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο, μαζί με Μεξικό, Σουηδία και Νότια Κορέα.

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι:

1ος Όμιλος
Ρωσία
Σαουδική Αραβία
Αίγυπτος
Ουρουγουάη


2ος Όμιλος
Πορτογαλία
Ισπανία
Μαρόκο
Ιράν


3ος Όμιλος
Γαλλία
Αυστραλία
Περού
Δανία


4ος Όμιλος
Αργεντινή
Ισλανδία
Κροατία
Νιγηρία


5ος Όμιλος
Βραζιλία
Ελβετία
Κόστα Ρίκα
Σερβία


6ος Όμιλος
Γερμανία
Μεξικό
Σουηδία
Νότια Κορέα


7ος Όμιλος
Βέλγιο
Παναμάς
Τυνησία
Αγγλία


8ος Όμιλος
Πολωνία
Σενεγάλη
Κολομβία
Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου