Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακάτικο σινεμά:"A Christmas Carol" (1984)

Αποτέλεσμα εικόνας για a christmas carol ghosts

 Για σήμερα Κυριακή, το ιστολόγιο προτείνει την ταινία, παραγωγής 1984, A Christmas Carol
 Ίσως η καλύτερη μεταφορά στον κόσμο του Κινηματογράφου της κλασικής ιστορίας του ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ...
Μια ερμηνεία σταθμός από τον μεγάλο Ηθοποιό GEORGE C. SKOTT (Γεννήθηκε 18 Οκτωβρίου 1927 και πέθανε 22 Σεπτεμβρίου 1999.) , ο οποίος κυριολεκτικά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στα όρια της ιστορίας γράφοντας εποχή.....!
 Ακολουθούμε τον ΣΤΥΓΝΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟ EBENEZER SCROODGE, να βιώνει το μαρτύριο-δοκιμασία των ΤΡΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στην εξαγνιστική πορεία του και στην κάθαρσή του για να νιώσει και να μετατραπεί πάλι σε ΑΝΘΡΩΠΟ, με ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, με ΑΞΙΕΣ, με ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ για τα όσα τεκταίνονται γύρω του.
Ο Ίδιος ο EBENEZER SCROODGE αντιλαμβάνεται τον σάπιο κόσμο του και τις χρεοκοπημένες του αξίες και ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ για ΛΥΠΗΣΗ και ΟΙΚΤΟ. Μετανοιωμένος ζητάει όλα αυτά να μην γίνουν πραγματικότητα και ως εκ θαυμάτος ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ τον βρίσκει στο κρεβάτι του έχοντας ξυπνήσει απ τον εφιάλτη και τη δοκιμασία.
Ο SCROODGE είναι πια άλλος άνθρωπος, ζεστός, ήρεμος, γαλήνιος, φιλικός, γλυκός και τρυφερός, έτοιμος πια να μοιραστεί τα πλούτη του και την ισχύ του με τους ανθρώπους που πονούν και υποφέρουν.
Το ΠΝΕΥΜΑ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ έχει κάνει το δικό του ΘΑΥΜΑ....

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου