Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Παγκόσμιο κύπελο 2022 (Κατάρ)




Η ώρα για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού έφτασε. Το Μουντιάλ 2022 που συζητήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο για εξωαγωνιστικούς λόγους αρχίζει στις 20 Νοεμβρίου και για 29 ημέρες για να γεμίσει την καθημερινότητά μας και με αγωνιστική δράση.

Οι 32 φιναλίστ, οι 830 ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και τα επιτελεία τους, οι χιλιάδες φίλαθλοι από χώρες που συνήθως είναι απόντες από τέτοιες ποδοσφαιρικές γιορτές, τα οκτώ γήπεδα θα συνθέσουν ένα κομμάτι του τουρνουά. Οι διαμαρτυρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η απειρία στη διοργάνωση τέτοιων event, η πρόσμιξη ασύμβατων πολιτισμών και φυσικά η μνήμη των χιλιάδων νεκρών εργατών συνθέτουν ένα άλλο κομμάτι. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, με δυο λόγια για κάθε όμιλο, μια μέρα πριν την έναρξη η κατάσταση έχει κάπως έτσι:

Α’ Όμιλος

ΚατάρΟλλανδίαΣενεγάληΕκουαδόρ

Εδώ έχουμε ένα μεγάλο φαβορί για την πρωτιά (Ολλανδία) και δύο (Σενεγάλη, Εκουαδόρ) που θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση.

Β’ Όμιλος

ΑγγλίαΙράνΗΠΑΟυαλία

Ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά είναι η Αγγλία, ενώ δίνουμε μοιρασμένες πιθανότητες σε ΗΠΑ και Ουαλία να είναι στη δυάδα. Δεν ξεγράφουμε το Ιράν, το οποίο πιστεύουμε θα το παλέψει. 

Γ’ Όμιλος

ΑργεντινήΜεξικόΠολωνίαΣαουδική Αραβία

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση και κορυφή έχει η Αργεντινή. Μεξικό και Πολωνία θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Η εμπειρία των Μεξικανών μπορεί να παίξει ρόλο και να είναι αυτοί που θα προχωρήσουν. 

Δ’ Όμιλος

ΓαλλίαΔανίαΑυστραλίαΤυνησία

Εδώ έχουμε δύο ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση. Γαλλία και Δανία αναμένεται να είναι οι ομάδες που θα προχωρήσουν.

Ε’ Όμιλος

ΙσπανίαΓερμανίαΚόστα ΡίκαΙαπωνία

Δεν φαίνεται τρόπος να σπάσει το δίδυμο Ισπανία – Γερμανία ή το ανάποδο. Πρόκειται για έναν από τους πιο ξεκάθαρους ομίλους.

ΣΤ’ Όμιλος

ΒέλγιοΚροατίαΚαναδάςΜαρόκο

Πρόκειται για όμιλο ερωτηματικό. Φαινομενικά Βέλγιο και Κροατία μάλλον δε θα έχουν πρόβλημα για να προκριθούν. Παρ’ όλα αυτά, η δεύτερη θέση ίσως δεν είναι και τόσο εύκολη, αφού ο Καναδάς βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αν παρουσιαστεί ορεξάτος μπορεί να κάνει ζημιά. 

Ζ’ Όμιλος

ΒραζιλίαΕλβετίαΣερβίαΚαμερούν

Φαβορί για την πρόκριση, αλλά και για την κατάκτηση είναι η Βραζιλία, όμως εδώ η δεύτερη θέση θα παιχθεί στα ίσα ανάμεσα σε Ελβετία και Σερβία με επικρατέστερους τους Ελβετούς.

Η’ Όμιλος

ΠορτογαλίαΟυρουγουάηΓκάνα, Νότια Κορέα

Κι εδώ σχεδόν ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. Πορτογαλία και Ουρουγουάη εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις. 


Πηγή: matsomenosgatos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου