Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Η Τσέλσι νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2021!

 Οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι πανηγυρίζουν την κατάκτηση του UEFA Champions League 2021 

Η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η φορά στην ιστορία της, έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό Champions League του "Ντραγκάο", χάρη σε γκολ του Κάι Χάβερτς. 

 Οι οιωνοί ήταν μαζί της, τα προγνωστικά όχι και τελικά όπως το 2012 η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League στο "Ντραγκάο" χάρη σε γκολ του Κάι Χάβερτς και πήρε τα σκήπτρα από την Μπάγερν, την ομάδα που είχε νικήσει πριν από 9 χρόνια.

 Οι "μπλε" ήταν ανώτεροι στον αγγλικό "εμφύλιο", έχασαν τα... αναμενόμενα γκολ από τον Τίμο Βέρνερ, αλλά η συνεχιζόμενη ολιγωρία της άμυνας των πρωταθλητών Αγγλίας έφερε το γκολ του 42ου λεπτού. Ο Τόμας Τούχελ επικράτησε για 3η σερί φορά του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Για την ιστορία, οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Σίλβα (64' Φερναντίνιο), Γκιντογάν, Ντε Μπράινε (60' Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77' Αγκουέρο), Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα (39' Κρίστενσεν), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80' Κόβατσιτς), Βέρνερ (65' Πούλισικ), Χάβερτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου