Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Kαλό καλοκαίρι με το 46ο copa America (Brazil 2019)


Μερικοί από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη θα δώσουν ραντεβού στα γήπεδα της Βραζιλίας, από σήμερα έως τις 7 Ιουλίου. Ο Λιονέλ Μέσι θα βρεθεί αντίπαλος του Λουίς Σουάρες και ο Μπόμπι Φιρμίνο θα βρεθεί δίπλα στον Φιλίπ Κουτίνιο. Δώδεκα ομάδες λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση και στην πρώτη φάση θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν θα συμμετάσχουν ομάδες από την κεντρική και τη Βόρεια Αμερική, όπως οι ΗΠΑ και το Μεξικό, αλλά «φιλοξενούμενες» των Λατινοαμερικάνων είναι οι Ιαπωνία και το Κατάρ.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής, CONMEBOL, ανακοίνωσε τον Μάιο του 2018 τις δύο προσκεκλημένες εθνικές ομάδες (εκτός γεωγραφικής ζώνης) για το τουρνουά. Αμφότερες είναι από την Ασία και πρόκειται για τις εθνικές του Κατάρ και της Ιαπωνίας, που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στον θεσμό.
Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σε Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπέλο Οριζόντε, Σάο Πάουλο, Μπαΐα, Μπραζίλια, Πόρτο Αλέγκρε, Φορταλέζα και Ρεσίφε ενώ φυσικά συμμετέχουν οι εθνικές Βραζιλίας, Αργεντινής, Βολιβίας, Χιλής, Κολομβίας, Εκουαδόρ, Παραγουάης, Περού, Ουρουγουάης και Βενεζουέλας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συνθέσεις των ομάδων του Κόπα Αμέρικα, που με πολλές προσδοκίες ξεκινούν σήμερα την τελική πορεία προς το τρόπαιο:

Group A

Το ρόστερ της Βραζιλίας
Το ρόστερ της Βενεζουέλας
Το ρόστερ της Βολιβίας
Το ρόστερ του Περού

Group B

Το ρόστερ της Αργεντινής
Το ρόστερ της Κολομβίας
Το ρόστερ της Παραγουάης
Το ρόστερ του Κατάρ

Group C

Το ρόστερ της Ουρουγουάης
Το ρόστερ της Χιλής
Το ρόστερ της Ιαπωνίας
Το ρόστερ του Εκουαδόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου