Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Οι κορυφαίες φωτογραφίες για το 2021! Από το Associated Press...

 

President-elect Joe Biden, left, and Vice President Mike Pence, right, watch as Lady Gaga steps off the stage after performing the national anthem during the 59th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, on Jan. 20, 2021. (AP Photo/Andrew Harnik) 

Η Lady Gaga κατευθύνεται στο χώρο της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Ο θαυμασμός τόσο του Προέδρου όσο και του Αντιπροέδρου έκδηλος!

 

 Φτώχια, πόλεμοι, πυρκαγιές, πείνα, covid-19, θάνατος, αγωνία, κλιματική αλλαγή, ελπίδα. Έτσι αποτυπώνει το Associated Press το 2021.

Το 2021 ήταν μία χρονιά με καταστροφές. Στο Νέο Δελχί, ένας άντρας τρέχει ανάμεσα στις νεκρικές πυρές των θυμάτων της COVID-19. Σε μια παραλία κοντά στο χωριό Λίμνη της Ελλάδας, ο ορίζοντας φωτίζεται από τις φλόγες των πυρκαγιών που μαίνονται στην ανατολική Μεσόγειο. Στη Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων, η κόλαση βρίσκεται στο ηφαίστειο Cumbre Vieja.Το 2021 ήταν μία χρονιά με οργή. Η στιγμή που η αστυνομία σημάδεψε με τα όπλα της εξεγερμένους που προσπαθούσαν να εισβάλουν στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Παλαιστίνιοι μεταφέρουν τη σορό ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, ενώ μια ήπειρο μακριά, πενθούντες μεταφέρουν τη σορό ενός άνδρα που σκοτώθηκε ενώ διαμαρτυρόταν για το πραξικόπημα στη Μιανμάρ.

Το 2021 ήταν μία χρονιά με ελπίδα. Ακόμη και όταν εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από COVID-19, δισεκατομμύρια εμβολιάστηκαν. Ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Everaldo Pinto, ντυμένος ως υπερήρωας Captain America, χαιρετά τα παιδιά και τα ενθαρρύνει να προστατευτούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην Petropolis, στην πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, στις 15 Απριλίου 2021.

Το 2021 ήταν μία χρονιά εξέγερσης. Ένας άνδρας και μία γυναίκα που πιάνονται σε μια παθιασμένη αγκαλιά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας δεν είναι χαρακτήρες μιας ρομαντικής κωμωδίας. Πίσω τους μαίνεται μια εξέγερση για τη φυλάκιση ενός ράπερ που καταδικάστηκε για προσβολή της ισπανικής μοναρχίας. Και οι δρόμοι πίσω τους καίγονται.

Το 2021 ήταν μία χρονιά που δοκίμασε τον άνθρωπο αλλά και τον πλανήτη συνολικότερα. Οι «χαρακιές» που αφήνει θα κάνουν χρόνια να επουλωθούν. Μέσα στα καλύτερα κλικ του Associated Press, υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση. Πέτρος Γιαννακούρης, Πέτρος Καρατζιάς και Θοδωρής Νικολάου, αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο το 2021.
 

Δείτε τις φωτογραφίες:


AP: Αυτές είναι οι κορυφαίες φωτογραφίες για το 2021!

Ένας άντρας παρακολουθεί καθώς μια πυρκαγιά πλησιάζει την παραλία Κοχύλι κοντά στο χωριό Λίμνη, Ελλάδα, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, στις 6 Αυγούστου 2021. (AP Photo/Θοδωρής Νικολάου)  

 

Οι άνθρωποι επιβιβάζονται σε ένα πλοίο για να εκκενωθούν από το χωριό Πευκί, στο νησί της Εύβοιας βόρεια της Αθήνας, Ελλάδα, στις 8 Αυγούστου 2021, καθώς μια πυρκαγιά καταβροχθίζει παρθένα δάση στο νησί και ο καπνός και η στάχτη εμποδίζουν τον ήλιο. (AP Photo/Πέτρος Καρατζιάς)

Ένα αντίγραφο μιας αρχαίας ελληνικής στήλης στέκεται δίπλα σε αποθηκευμένα τραπέζια και ομπρέλες στις 18 Μαρτίου 2021, έξω από ένα κλειστό καφέ στην Αθήνα, όπου εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες είχαν κλείσει από τον Νοέμβριο του 2020 για να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19. (AP Photo/Πέτρος Γιαννακούρης)
 
Ο Victor Tripiana, 86, απλώνει το χέρι για να αγγίξει το χέρι της νύφης του, Silvia Fernandez Sotto, που χωρίζεται από ένα πλαστικό σεντόνι για να αποτρέψει την εξάπλωση του COVID-19, στην κατοικία για ηλικιωμένους Reminiscencias στο Tandil της Αργεντινής, 4 Απριλίου 2021. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Οι βίλες στην άκρη του νησιού Jumeirah Palm στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαίνονται από το κατάστρωμα παρατήρησης του The View στο The Palm Jumeirah στις 6 Απριλίου 2021. (AP Photo/Kamran Jebreili)

Μια ομάδα μεταναστών κυρίως από την Ονδούρα και τη Νικαράγουα περιμένουν κατά μήκος ενός δρόμου αφού παραδόθηκαν κατά τη διέλευση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, στη Λα Τζόγια του Τέξας, στις 17 Μαΐου 2021. (AP Photo/Gregory Bull)
 
Άνδρες μεταφέρουν ένα νεκρό παιδί που ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου κατοικιών στην πόλη της Γάζας μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις 16 Μαΐου 2021, που ισοπέδωσαν τρία κτίρια και σκότωσαν τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους, σύμφωνα με τους γιατρούς. (AP Photo/Khalil Hamra)
 
Η Lucy Mbewe, μια παραδοσιακή μαία, βοηθά μια έγκυο γυναίκα στο σπίτι της στο χωριό Simika, Chiradzulu, στο νότιο Μαλάουι, στις 23 Μαΐου 2021. (AP Photo/Thoko Chikondi)

Ο Sergio David Jom, 2 ετών, βρίσκεται σε ένα τραπέζι καθώς τον μετρούν κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στον αυτοσχέδιο οικισμό Nuevo Queja, στη Γουατεμάλα, στις 9 Ιουλίου 2021. (AP Photo/Rodrigo Abd)
 
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι άντρες και παιδιά διαβάζουν υπό το φως των κεριών από το βιβλίο Eicha (Βιβλίο Θρήνων) κατά τη διάρκεια της ετήσιας ημέρας νηστείας και μνήμης Tisha B’Av (Ενάτη του Av), ανάμνηση της καταστροφής των αρχαίων ναών της Ιερουσαλήμ, στην Mea Shearim στην Ιερουσαλήμ, στις 17 Ιουλίου 2021. (AP Photo/Oded Balilty)
 
Η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Rivka Papo, 87, μακιγιάζεται κατά τη διάρκεια ενός ειδικού διαγωνισμού ομορφιάς προς τιμήν των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, στις 16 Νοεμβρίου 2021. (AP Photo/Oded Balilty)

Δείτε όλες τις εικόνες εδώ. Στο apnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου