Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Στιγμές του Μανώλη Γλέζου...

Στιγμές του Μανώλη Γλέζου
Παρουσιάζεται σήμερα, μια μόλις μέρα μετά τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου, στο οποίο αποτυπώνονται τα παιδικά του χρόνια στη γενέτειρά του, τ’ Απεράθου της Νάξου, και στην Παροικιά της Πάρου, η γυμνασιακή και φοιτητική του περίοδος στην Αθήνα, η Κατοχή, η Απελευθέρωση, οι διώξεις και οι θανατικές καταδίκες που ακολούθησαν, η Μεταπολίτευση, η διεθνής του δράση και οι συναντήσεις του με σπουδαίες προσωπικότητες.
Τον Οκτώβριο του 2005 ο Απεραθίτικος Σύλλογος διοργάνωσε προς τιμήν του «πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης» μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη με ομιλητές τον καθοδηγητή του στα χρόνια της Κατοχής, δημοσιογράφο Λευτέρη Μαυροειδή, τον ιστορικό Βασίλη Σφυρόερα, τον Χρήστο Πασαλάρη, τον Γιάννη Κακουλίδη κ.ά. Στο πλαίσιό της λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας.
Ο ίδιος ο Γλέζος εμπιστεύτηκε στον φωτογράφο Μανώλη Μπαρδάνη ιστορικά ενσταντανέ της διαδρομής του, με σκοπό να τα επεξεργαστεί ψηφιακά, να τυπώσει όσα απαιτούσε η έκθεση και έπειτα από τον θάνατό του να τα διαθέσει κατά το δοκούν. 

                                                                                                            Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου